Ställ gärna en fråga här

LED belysning för fasader & master på industriområden – för personalens trygghet

På industriområden kan armaturerna vara monterade i master/stolpar eller på fasader, ofta relativt högt upp där ett byte av trasiga konventionella ljuskällor är besvärligt. Här är driftsäkra LED strålkastare med lång livslängd en fördelaktig investering.

Ljusnivån på industriområden varierar, se rekommenderade ljusnivåer i tabellen nedan. Vanligen dimensioneras belysningen för att ge en ljusnivå på ca 20 lux men redan vid några lux kan man se om människor rör sig på området. Om området har kameraövervakning bör belysningen vara flimmerfri för att inte ge störningar i bilden. Kravet på ljusnivå beror på kamerans egenskaper.

Oftast används neutral vitt ljus (4000K) men även varmvitt ljus (3000K) förekommer. Vitt ljus (5000K) används när det finns krav på att man skall kunna arbeta på ytan och forskning har även visat en minskning av oönskade besök.

Vill ni ha hjälp med att dimensionera och/eller välja industribelysning? Kontakta oss på 070-4970268 eller order@sirled.se så hjälper vi er. Vid behov kan vi göra kundanpassningar tex dimning, andra färgtemperaturer, kundunika kablage, uppfylla andra EMC-standarder osv. Se även vårt sortiment med produkter för ljusstyrning.

Vårt ordinarie sortiment LED armaturer för industriområden: