Konferensrum med LED paneler
Kontor med LED paneler

Bra belysning på arbetsplatsen - för personalens välbefinnande

Rum där man vistas en stor del av dagen bör ha tillräcklig ljusnivå för arbetsuppgifterna man utför. Arbetsmiljöverket rekommenderar att ljusnivån på bord vid vanligt kontorsarbete bör vara minst 500 lux och i omkringliggande miljö minst 300 lux. Belysningen bör också vara flimmerfri då detta motverkar trötthet och huvudvärk. Vi hjälper gärna till med kostnadsfria ljusberäkningar.

Det varmvita (3000K) ljuset är vanligast i kontorsmiljö men även neutralvitt (4000K) är vanligt. Önskas ett kallare ljus, tex för att se detaljer bättre, bör det vita ljuset (5000K) användas. Vid krav på att färger skall återges korrekt används färgkorrekta armaturer (Ra90+).

Våra kvalitetspaneler finns i flera storlekar och effekter och ger ett jämnt, behagligt, bländ- och flimmerfritt ljus. Panelerna finns i både ej dimbart och dimbart utförande (0/1-10Vdc, DALI & push-dim).

Panelerna har vita kanter för att matcha innertak med vitt ramverk. Panelerna kan även monteras hängandes i vajrar, tex om taket är ojämnt samt i en monteringsram om taket består av betong eller trä.

Rekommendationer kommer …

Lägsta ljusnivåer enligt svensk standard SS-EN 12464-1-2011. Tabellen nedan är en förenkling. Kontakta oss för mer info.

AnvändningLjusnivå
Arkivrum200 lux
Kopieringrum, reception300 lux
Arbetsplatser, konferens- & mötesrum500 lux
Ritningsarbete750 lux

20 730 kr exkl moms