Ställ gärna en fråga här

LED fasadbelysning

Belysningen på industrifasader är ofta tända hela den mörka delen av dygnet med syfte att lysa upp området för att skapa trygghet för personalen och få området att se upplyst ut. LED fasadbelysning är ett utmärkt val tack vare hög driftsäkerhet och låg energiförbrukning.

Ljusnivån på industriområden varierar men vanligen dimensioneras belysningen för att ge en ljusnivå på ca 20 lux men redan vid några lux kan man se om människor rör sig på området. Om området har kameraövervakning måste belysningen vara flimmerfri för att inte ge störningar i bilden och kravet på ljusnivå beror på kamerans egenskaper.

Oftast används neutral vitt ljus (4000K) men även varmvitt ljus (3000K) förekommer. Vitt ljus (5000K) används när det finns krav på att man skall kunna arbeta på ytan och forskning har även visat en reduktion av oönskade besök.

Se även vårt sortiment med produkter för ljusstyrning.

Vill ni ha hjälp med att dimensionera och/eller välja industribelysning? Kontakta oss på 070-4970268 eller order@sirled.se. Vid behov kan vi göra kundanpassningar tex dimning, andra färgtemperaturer, kundunika kablage, uppfylla andra EMC-standarder osv.

Vårt ordinarie sortiment LED fasadbelysning: