Kontakta oss

Padelbelysning-530x320x96-V1
Padelbana-Luxkurvor-530x320x96-V1
Ljusberäkning för lokal padelbana inomhus

LED belysning för padelbanor

Padelbelysning är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till spelet. Ljuset ska vara jämt och spelarna ska ej bländas av ljuset.

Utdrag ur Svenska Padelförbundets hemsida.

Svenska Padelförbundets krav och rekommendationer. Se länk för mer information. Sida 9 Ljussättning/Belysning
”Konstgjort ljus måste vara enhetligt och placerat på ett sådant sätt att det inte orsakar svårigheter för spelarna att se, minskar sikten för domare eller publiken. De måste följa följande standard (Gäller WPT) EN 12193 ”Idrottsanläggning Belysning” och har följande miniminivåer av ljus/belysning.

Ljusstolpar måste vara placerade utanför banan. Om de hamnar inom säkerhetsområdet, tillåts inte utomhusspel. Ljuskällan måste ha en minsta höjd från marken till den lägsta delen av lamporna på 6 meter.
Men för nya anläggningar föreslås att de har en minsta höjd från marken till den lägsta delen av lamporna på 8 meter om de är installerade inuti banan med tanke på den vertikala utskjutningen mot sidoväggarna.
Olika höjder för belysning kan installeras för lampor installerade utanför banans väggar för TV-sändningar och filminspelning behövs minst 100lux för vertikal belysning.
För mer information om ovanstående konsultera standarden hos aktuellt bolag (WPT).”

Lägsta rekommenderade ljusnivåer för padel.

Nationella och Internationella tävlingarEhmed (lux)U0
E min/ E med
Inomhus7500.7
Utomhus5000.7
Lokala tävlingar, träning, skola , fritidsbrukEhmed (lux)U0
E min/ E med
Inomhus3000.5
Utomhus2000.5